IRPF 2018: Demanar dades a Hisenda

 

A partir del 15 de març, l’Agència Tributària posa a la disposició dels contribuents les seves dades fiscals per a la Declaració de la Renda 2018, la campanya de la qual comença el pròxim 2 d’abril de 2019 i finalitzarà l’1 de juliol. També es pot sol·licitar el número de referència per a operar en la seu electrònica d’Hisenda.

QUÈ SÓN LES DADES FISCALS?

Les dades fiscals és el conjunt d’informació que Hisenda té de cada contribuent. Poden ser de caràcter personal (com a domicili o estat civil), econòmic (ingressos del treball, dades bancàries…) i patrimonial.

COM ACCEDEIXO A LES MEVES DADES FISCALS?

Els contribuents que vulguin accedir a les seves dades fiscals podran fer-ho a través de dos canals: l’aplicació mòbil de l’Agència Tributària (millorada i actualitzada) o el portal Renta Web (premi aquí)

Això sí, els contribuents necessitaran identificar-se de manera online mitjançant:

Certificat electrònic o DNIe: és el mètode més senzill. El contribuent només ha de disposar d’un certificat electrònic, emès per la Real Casa de la Moneda, o un DNI electrònic.

Cl@ve PIN: Es tracta d’una clau triada per l’usuari i un PIN notificat per SMS. Per seguretat, cada PIN només pot utilitzar-se una única vegada i en un termini màxim de 10 minuts des de la seva recepció. Aquest sistema requereix un registre previ que podrà dur-se a terme o bé de forma presencial en una oficina de l’Agència Tributària o bé per Internet.

Número de referència: Aquest sistema consisteix a generar un número de referència que donarà accés al servei Renda Web. Per a això, des del portal ens demanaran: NIF o NIE, Casella 475 de la Renda 2017 (i l’IBAN del compte bancari si no vas ser declarant) i telèfon mòbil.