El Constitucional tramita el Recurs contra la norma de retorn extrajudicial de clàusules sòl

El Tribunal Constitucional admet el recurs de PODEMOS contra la via extrajudicial de les clàusules sòl

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit un recurs presentat per Podemos contra el reial decret llei de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, que establia un mecanisme extrajudicial, segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 15/5/2017 (prémer aquí).

La iniciativa, recolzada per més de cinquanta diputats del Grupo Parlamentario Confederal de Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea del Congrés dels Diputats, argumenta que el Govern es “va inventar” un procés “sense garanties” que només protegeix al sector financer.

El reial decret, aprovat pel Congrés el gener passat, donava llum verda a la via extrajudicial perquè els hipotecats amb clàusules sòl abusives poguessin recuperar els diners que van abonar de més durant els anys en els quals no es van beneficiar íntegrament de les caigudes de l’euríbor.

 

El text va tirar endavant amb 166 vots a favor i el suport de Ciutadans, 87 abstencions, entre elles la del grup socialista, i 88 en contra, inclosa la del grup Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea.